Ακολούθησε μας:

Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας

Σας καλωσορίζουμε στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ για την Απασχόληση.

Το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» σχεδιάστηκε για να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες. Όραμα του ΟΠΑΠ είναι να δώσει νέα πνοή στην ελληνική αγορά και κατ’επέκταση να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο ΟΠΑΠ συνεργάζεται με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor. Η Endeavor στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο και τις βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους μέσω ενός ασυναγώνιστου δικτύου κορυφαίων επαγγελματιών. Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις με τη βοήθεια της Endeavor έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν γρήγορα, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να συνεισφέρουν στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη.

Αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι αναπτυσσόμενες µικροµεσαίες επιχειρήσεις διαδραματίζουν σπουδαιότατο ρόλο στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας μας. Η ανάπτυξη και η αύξηση της παραγωγικότητάς τους δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε μια εποχή που το πρόβλημα της ανεργίας είναι αρκετά οξυμένο. Επιπλέον αποτελούν το κλειδί για την αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης και σημαντικό μοχλό καινοτομίας για την ελληνική αγορά. Το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενισχύει περαιτέρω την λειτουργία τους ακολουθώντας το μοντέλο: Ενίσχυση Επιχειρήσεων- Ανάπτυξη-Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – Νέα πνοή στην ελληνική αγορά.

Κλείσιμο

Περιγραφή προγράμματος

Οι αναπτυσσόμενες µικροµεσαίες επιχειρήσεις διαδραματίζουν σπουδαιότατο ρόλο στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας μας. Η ανάπτυξη και η αύξηση της παραγωγικότητάς τους δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε μια εποχή που το πρόβλημα της ανεργίας είναι αρκετά οξυμένο. Επιπλέον αποτελούν το κλειδί για την αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης και σημαντικό μοχλό καινοτομίας για την ελληνική αγορά.

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό τους ρόλο, το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ ενισχύει περαιτέρω την λειτουργία τους ακολουθώντας το μοντέλο:

 

Ενίσχυση Επιχειρήσεων- Ανάπτυξη-Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – Νέα πνοή στην ελληνική αγορά.

 

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, που θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

 

Οι συγκεκριμένοι άξονες στους οποίους θα παρέχει υποστήριξη το πρόγραμμα είναι οι εξής:

(α) Ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση

(β) Εκπαιδευτικά σεμινάρια

(γ) Πρόσβαση σε Χρηματοδοτικά Εργαλεία

(δ) Πρόσβαση σε Διεθνείς Αγορές

(ε) Δράσεις Δικτύωσης

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία αναφορικά με το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 3624812 (Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 19:00) ή να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση businessgrowth.opap@endeavor.org.

Κλείσιμο

Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνει με βάση μια σειρά ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία. Πιο αναλυτικά:

Α. Επιχείρηση


 businessΚλάδος
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε κλάδους στους οποίους η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως τουρισμός, αγροτική παραγωγή, βιομηχανία τροφίμων και ποτών αλλά και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.
sizeΜέγεθος
Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν οικονομική δραστηριότητα, η οποία μεταφράζεται σε ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ €100.000 και €50 εκατομμυρίων και μέχρι 250 εργαζόμενους.
ideasΚαινοτομία & επιχειρηματικό μοντέλο
Με τον όρο καινοτομία, εννοούμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα που προσφέρουν καινοτόμα ή βελτιωμένα προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία έχουν τη δυναμική να αναδιαμορφώσουν τον κλάδο τους στην Ελλάδα ή/και διεθνώς και διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό τους. Το καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο έχει αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης για αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι οι καινοτόμες επιχειρήσεις σημειώνουν υψηλότερα ποσοστά αύξησης της απασχόλησης.
progressΠροοπτική ανάπτυξης
Η προοπτική μεγέθυνσης της επιχείρησης σε κύκλο εργασιών και αριθμό απασχολούμενων αξιολογείται βάσει της μέχρι σήμερα πορείας της επιχείρησης, του μεγέθους αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται, του ανταγωνισμού της, της δυνατότητας επέκτασης στο εξωτερικό καθώς και του πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος που έχει η επιχείρηση στην απασχόληση, το οποίο προκύπτει από τις έμμεσες θέσεις εργασίας που μπορεί να δημιουργήσει και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην περιοχή που δραστηριοποιείται και στη χώρα συνολικά.

Β. Επιχειρηματίας


Ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει όραμα, ενέργεια, πάθος, εμπειρία και επιμονή για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Είναι, επίσης, σημαντικό να είναι αφοσιωμένος στην επιχείρησή του, να έχει χτίσει μια καλή ομάδα, να επιδεικνύει αναμφισβήτητη ακεραιότητα και επαγγελματική ηθική και να είναι δεκτικός σε συμβουλές. Πρέπει να αποτελεί πρότυπο και πηγή έμπνευσης και να συμμετέχει ενεργά στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Κλείσιμο

Διαδικασία επιλογής

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου [ώρα έναρξης- 9:00 το πρωί], έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου [ώρα λήξης- 12:00 το βράδυ].

Κλείσιμο

Χρονοδιάγραμμα

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου [ώρα λήξης- 12:00 το βράδυ]. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία για τα επόμενα βήματα του προγράμματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Endeavor Greece στο τηλέφωνο 210 3624812 (Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 19:00) ή να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση businessgrowth.opap@endeavor.org.

Κλείσιμο