Ακολούθησε μας:

Στρατηγική Προσέγγιση για την Κοινωνική Υπευθυνότητα

Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες από ποτέ, συνεχίζουμε να εξελίσσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, τηρώντας τη δέσμευσή μας στην υπεύθυνη ανάπτυξη και την κοινωνική συνεισφορά.

Βασική παράμετρος της λειτουργίας αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας είναι να αναλαμβάνουμε ενεργό ρόλο, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών  και παράλληλα συμβάλλουν στην κοινωνική πρόοδο.

Πιο συγκεκριμένα, με οδηγό το ενδιαφέρον για τη νέα γενιά, έχουμε αναπτύξει τη στρατηγική μας για την Κοινωνική Υπευθυνότητα σε 3 βασικούς πυλώνες εξυπηρετώντας πραγματικές ανάγκες των νέων ανθρώπων, υλοποιώντας έργα-παρεμβάσεις με ουσιαστικά αποτελέσματα. Οι πρωτοβουλίες που έχουν οδηγήσει την εταιρεία μας σε αυτή την ξεχωριστή θέση αφορούν στην προαγωγή της Υγείας, στην προώθηση των αξιών του Αθλητισμού και στην υποστήριξη της Απασχόλησης.

Επιπλέον, εφαρμόζουμε την αρχή της υπευθυνότητας στην καρδιά της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, ακολουθώντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, διασφαλίζοντας και προστατεύοντας το καταναλωτικό κοινό και ιδιαίτερα τους ανήλικους και τις λοιπές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Πρόγραμμα Αθλητισμού

Στρατηγική προσέγγιση

Χτίζουμε το μέλλον του αθλητισμού σε σταθερές βάσεις

Επενδύοντας στα παιδιά, επενδύουμε στο ίδιο το μέλλον του αθλητισμού. Μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», που ξεκίνησε το 2014 αντιμετωπίζουμε τον ευαίσθητο χώρο του νεανικού αθλητισμού ολοκληρωμένα και πολύπλευρα με στόχο να αναβαθμίσουμε τα πρότυπα της αθλητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και να εμπνεύσουμε τους νέους με τα αθλητικά ιδεώδη διασφαλίζοντας το αύριο του ελληνικού αθλητισμού.

Κλείσιμο

Πρόγραμμα Υγείας

Ανεβάζουμε το επίπεδο της περίθαλψης των παιδιών µας

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος του ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία του. Δικαιολογημένα κατά συνέπεια η επιδίωξη του ΟΠΑΠ είναι να ανακαινίσει και να αναμορφώσει το θεραπευτικό περιβάλλον των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και δημιουργώντας ένα ευχάριστο χώρο για τα παιδιά, τους γονείς τους, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Χτίζοντας στην ήδη πλούσια προσφορά του στον τομέα της Υγείας και θέτοντας ως προτεραιότητα την βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2014 το έργο ανακαίνισης των δύο σημαντικότερων, παλαιότερων και μεγαλύτερων Παιδιατρικών Νοσοκομείων στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Το έργο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων ολοκληρώθηκε το 2022. Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν 30 έργα ανακαίνισης, συνολικής επιφάνειας 14.960 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες διεθνών προδιαγραφών και δυναμικότητας 564 κλινών.

Κλείσιμο

Πρόγραμμα Απασχόλησης

Δίνουμε νέα πνοή στην Ελληνική αγορά

Πιστοί στη στρατηγική μας κατεύθυνση να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά, στηρίζουμε την απασχόληση και την ανάπτυξη διατηρώντας ένα ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα μέσα από τη λειτουργία μας.
Ο συνολικός θετικός μας αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία ενισχύεται περαιτέρω από την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στον τομέα της απασχόλησης.
Αποστολή του προγράμματος είναι η επιλογή και ολοκληρωμένη υποστήριξη αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ώστε μέσα από την ανάπτυξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική αγορά.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα από στρατηγικές συμβουλές και συμβουλευτική υποστήριξη, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει στις συμμετέχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

 

strategic

Πυξίδα του προγράμματός μας είναι η τόνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα και η δημιουργία ενός δικτύου επιχειρήσεων που θα δώσει νέα οπτική στην εγχώρια αγορά.

Κλείσιμο

Πρόγραμμα Υπεύθυνο Παιχνίδι

Στρατηγική προσέγγιση

Πλαίσιο Υπεύθυνου Παιχνιδιού

Το στρατηγικό μας πλαίσιο για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, το οποίο αντανακλά αυτό που έχει σχεδιάσει η Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA), αποτελείται από δραστηριότητες που σκοπό έχουν να διασφαλίσουν την υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας μας.

 
Έχουμε πιστοποιηθεί διεθνώς για τις αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζουμε
 

Αναγνωρίζοντας τη δέσμευση του ΟΠΑΠ στις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού, δύο διεθνείς φορείς επιβράβευσαν με τις υψηλότερες διακρίσεις παγκοσμίως την στρατηγική της εταιρείας μας που ως στόχο έχει να εξασφαλίζει ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον για τους παίχτες. Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Λοταριών (WLA) απένειμε στον ΟΠΑΠ την κορυφαία διάκριση, επιπέδου 4, κατατάσσοντάς την εταιρεία ακόμα υψηλότερα από την αντίστοιχη πιστοποίηση, επιπέδου 3, που είχε λάβει το 2015. Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λοταριών, απένειμε στην εταιρεία το Πιστοποιητικό Εναρμόνισης με τα Πρότυπα Υπεύθυνου Παιχνιδιού αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά τη δέσμευση του ΟΠΑΠ προς το Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Οι πιστοποιήσεις που έχουμε λάβει αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που υλοποιούμε για το Υπεύθυνο Παιχνίδι και κατ’ επέκταση το όφελος που προκύπτει για όλους τους κοινωνικούς μας εταίρους αναφορικά με την προστασία της χαράς του παιχνιδιού.

 

Κλείσιμο