Ακολούθησε μας:

opap-sti-geitonia

Πρόγραμμα «Προληπτικές Εξετάσεις Υγείας»

Η πρόληψη σώζει ζωές και είναι υποχρέωση όλων μας. Στην Ελλάδα, η έννοια της Πρόληψης έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των περισσοτέρων με τις ετήσιες διαγνωστικές εξετάσεις, το γνωστό check-up. Ο διαγνωστικός έλεγχος είναι μεν χρήσιμος, κυρίως όταν γίνεται προγραμματισμένα και σύμφωνα με το προφίλ υγείας του κάθε ατόμου, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται από την υιοθέτηση υγιών προτύπων συμπεριφοράς.

Ο ΟΠΑΠ, έχοντας αναγνωρίσει την ανάγκη θωράκισης της υγείας μας, υλοποιεί για 5η χρονιά σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας τέσσερις κινητές μονάδες υγείας , το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής & Οδοντιατρικής και η Κινητή Διαγνωστική Μονάδα Προληπτικής Οφθαλμιατρικής & Ακουολογικής και το νέο Πολυατρέιο του «Χαμόγελου του Παιδιού» επισκέπτονται διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να προσφέρουν μια σειρά προληπτικών εξετάσεων υγείας.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σαν στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας παιδιών και ενηλίκων ατόμων μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα μας μέχρι στιγμής


83.699
χιλιόμετρα


278
περιοχές σε όλη την Ελλάδα


44.742
συμμετέχοντες έχουν εξετασθεί

Μόνο κατά τη 2η φάση του προγράμματος έχουν προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο πρόγραμμα 1.088 γιατροί μέχρι σήμερα.

Πρόγραμμα Ιουλίου

  • 7 – 9 Ιουλίου, Δήμος Χαλανδρίου

Οδοντιατρικές εξετάσεις.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 11040.

Πλατεία Αγίου Νικολάου, Χαλάνδρι

  • 24 – 28 Ιουλίου, Δήμος Κορίνθου

Οδοντιατρικές εξετάσεις.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 11040.

Παιδική κατασκήνωση Freeland Adventure Camp, Χιλιομόδι Κορινθίας