Ακολούθησε μας:

Πρόγραμμα «Αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ»

Οι «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» αποτελούν μια πρωτοποριακή δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» αποτελούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα που στοχεύει στο να εμφυσήσει στα παιδιά τις αρχές που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, 50 ερασιτεχνικές ακαδημίες καλαθοσφαίρισης και συνολικά 18.000 αθλητές ηλικίας έως και 13 ετών από όλη την Ελλάδα.

Φιλοσοφία
Η βασική κατευθυντήρια γραμμή του προγράμματος είναι η συνεχής και διαδραστική εκπαίδευση των προπονητών, των παιδιών και των γονέων των ακαδημιών με σκοπό:

  • Να αναδείξει την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική πλευρά του αθλητισμού.
  • Να ενισχύσει τις αξίες του αθλητισμού.
  • Να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των συμμετεχόντων σωματείων.
  • Να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των σωματείων.

Μέσα από τα παραπάνω φιλοδοξεί να διασφαλίσει ότι οι σημερινοί μικροί αθλητές θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι αύριο και ότι το μέλλον του Ελληνικού αθλητισμού στηρίζεται σε γερές βάσεις.

Οι άξονες του προγράμματος:

Επιστημονική υποστήριξη

Επιστημονική υποστήριξη

Το πρόγραμμα βρίσκεται στο πλευρό πολλών χιλιάδων γονέων και κηδεμόνων με την επιστημονική του ομάδα και τους προσφέρει εκπαίδευση και καθοδήγηση στους τομείς της παιδικής ψυχολογίας, της διατροφής, της παιδιατρικής και της φυσιοθεραπείας μέσα από την πρωτοπόρα και καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα Sports Academies online.

Εκεί οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών μπορούν να διαβάσουν άρθρα, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που έχουν σχέση με τους προαναφερθέντες πυλώνες.

Κλείσιμο

Προπονητική υποστήριξη

Προπονητική υποστήριξη

Μέσω του προγράμματος, ενισχύετε συνεχώς η τεχνική κατάρτιση των 800 περίπου προπονητών των ακαδημιών του με την υλοποίηση διαδικτυακών εκπαιδευτικών δράσεων (εκπαιδευτικά βίντεο και webinars) με εισηγητές τους επικεφαλής των προπονητικών ομάδων του προγράμματος σε ποδόσφαιρο (Κώστας Τσάνας) και καλαθοσφαίριση (Μιχάλης Κυρίτσης),
ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν την καλύτερη εκπαιδευτική και προπονητική υποστήριξη στα παιδιά, δίνοντας έμφαση στην ψυχή και το συναίσθημα τους.

Η φιλοσοφία μας βασίζεται σε τρεις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν:

  • Το εκπαιδευτικό ρόλο του προπονητή στις ηλικίες έως 13 ετών
  • Τον κώδικα συμπεριφοράς παιδιών
  • Τον κώδικα συμπεριφοράς γονέων/κηδεμόνων
Κλείσιμο

Ασφάλεια και ιατρική περίθαλψη

Ασφάλεια και ιατρική περίθαλψη

Σε όλους τους αθλητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη κατά τη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων αλλά και μία ώρα πριν και μία ώρα μετά την τέλεση τους.

Τους παρέχεται επίσης πλήρη κάλυψη των εξόδων για την ιατρική αποκατάσταση των αθλητών σε περίπτωση τραυματισμών.

Κλείσιμο

Αθλητικός Εξοπλισμός

Αθλητικός Εξοπλισμός

Όλες οι ακαδημίες λαμβάνουν σε ετήσια βάση αθλητικό εξοπλισμό που σκοπό έχει να καλύψει βασικές τους ανάγκες και να βελτιώσει τις προδιαγραφές των προπονήσεων τους και την ασφάλεια των αθλητών τους.

Κλείσιμο