Ακολούθησε μας:

Αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ

Οι «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» αποτελούν μια πρωτοποριακή δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα και στοχεύει στο να εμφυσήσει στα παιδιά τις αρχές που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.
Σήμερα, μέσα από το πρόγραμμα στηρίζουμε 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες σε 49 Νομούς της χώρας μας. Είμαστε δίπλα σε 13.000 μικρούς αθλητές, προσφέροντας πλήρη ασφαλιστική κάλυψη στο πλαίσιο όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ακαδημίας τους, καθώς και αθλητικό εξοπλισμό για τις προπονήσεις τους.
Επιπλέον φροντίζουμε να ενισχύουμε συνεχώς την τεχνική κατάρτιση των 500 προπονητών των Ακαδημιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέσα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν την καλύτερη υποστήριξη στα παιδιά, δίνοντας έμφαση στην ψυχή και το συναίσθημα τους.
Διοργανώνουμε μεγάλες αθλητικές γιορτές, που ονομάζονται Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών - σε πολλές πόλεις της χώρας, οι οποίες είναι αφιερωμένες στις 4 μεγάλες αξίες του αθλητισμού, το ευ αγωνίζεσθαι, την ομαδικότητα, την αφοσίωση και το σεβασμό.
Στο ίδιο πλαίσιο, βρισκόμαστε στο πλευρό πολλών χιλιάδων γονέων και κηδεμόνων με την επιστημονική ομάδα του προγράμματος και τους προσφέρουμε συμβουλές και καθοδήγηση σε ψυχολογικό, παιδιατρικό αλλά και διατροφικό επίπεδο, τόσο μέσα από την πραγματοποίηση επιστημονικών ομιλιών στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών όσο και μέσα από διαδραστικές επιστημονικές εκδηλώσεις σε όλες τις ακαδημίες του προγράμματος.