Ακολούθησε μας:
13/05/2016

«Κάτι καλύτερο ξεκινάει εδώ» με το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ παρουσιάζει την ολοκληρωμένη στρατηγική του για την Εταιρική Υπευθυνότητα με βασικό μήνυμα «Κάτι καλύτερο ξεκινάει εδώ». Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες από ποτέ, ο ΟΠΑΠ έχει ενεργό ρόλο και δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία. Εστιάζει σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, υλοποιεί έργα που υποστηρίζουν πραγματικές ανάγκες των νέων ανθρώπων και συμβάλλει στην κοινωνική πρόοδο. Στο επίκεντρο της στρατηγικής του, η οποία αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Υγεία, Αθλητισμός, Απασχόληση βρίσκονται τα παιδιά και οι νέοι, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ.Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ΟΠΑΠ αποτελεί αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με παρουσία 58 ετών, o ΟΠΑΠ έχει αποδειχθεί ότι είναι κάτι παραπάνω από μια εταιρεία με κοινωνικό έργο. Είναι ένας υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας για την επίτευξη κοινών στόχων. Με όραμα ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά έχουμε ενεργό ρόλο, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, και υλοποιούμε σημαντικές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν  την υγεία, προωθούν τις πραγματικές αθλητικές αξίες και στηρίζουν την απασχόληση».

Θέτοντας ως προτεραιότητα την Υγεία των παιδιών τον Απρίλιο του 2014, ο ΟΠΑΠ ανέλαβε την ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αναμορφώσει το περιβάλλον των δύο δημόσιων και εξειδικευμένων Νοσοκομείων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε συνθήκες κορυφαίου επιπέδου. Τον  Νοέμβριο του 2015, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε τους δύο πρώτους, πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στα Νοσοκομεία Παίδων, και το έργο της ανακαίνισης συνεχίζεται.

Στηρίζοντας στα παιδιά, ο ΟΠΑΠ επενδύει στο ίδιο το μέλλον του Αθλητισμού. Από το 2014 υλοποιεί το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» το οποίο αναπτύσσει ολοκληρωμένα και πολύπλευρα τον νεανικό αθλητισμό. Στόχος του προγράμματος είναι να αναβαθμίσει τα πρότυπα της αθλητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του αθλητισμού και να εμφυσήσει στους νέους τις αρχές της ευγενούς άμιλλας, του σεβασμού και της ομαδικότητας. Το πρόγραμμα στηρίζει 125 ερασιτεχνικές ακαδημίες σε όλη την χώρα, βρίσκεται στο πλευρό 10.400 μικρών αθλητών, ενισχύει την τεχνική κατάρτιση των 450 προπονητών των ακαδημιών και προσφέρει συμβουλές, καθοδήγηση και υποστήριξη σε 20.000 γονείς.

Μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την Απασχόληση, ο ΟΠΑΠ στηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, παραμένοντας πιστός στη στρατηγική του κατεύθυνση να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία. Αποστολή του προγράμματος είναι η επιλογή και ολοκληρωμένη υποστήριξη αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ώστε μέσα από την ανάπτυξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική αγορά.

Ο ΟΠΑΠ είναι εδώ, δυνατός όπως πάντα, υλοποιώντας τη δέσμευσή του στην εταιρική του υπευθυνότητα. Με μήνυμα «Κάτι καλύτερο ξεκινάει εδώ» αναδεικνύει το σύνολο της σημαντικής προσφοράς του στην ελληνική κοινωνία. Τονίζει ότι η αρχή είναι τα πάντα, ώστε ο καθένας να μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των στόχων του και παράλληλα αποδεικνύει πως για κάθε αρχή που κάνει ο ΟΠΑΠ, έμπνευση είναι το χαμόγελο των νέων ανθρώπων.