Ακολούθησε μας:
Videos

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ συνεχίζουν δυναμικά τις μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα.…

Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ: Τέταρτη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 900 παιδιών

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ συνεχίζουν δυναμικά τις μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα. Το τέταρτο φεστιβάλ του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 900 παιδιών και 1.200 γονέων και συνοδών. Το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων Μενεμένης πλημμύρισε από τον ενθουσιασμό των παιδιών από 14 Ακαδημίες από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας.

Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές και συμμετέχοντας ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων, όπως τοξοβολία και ξιφασκία, ενώ έπαιξαν και σκάκι.

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν ο μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ Τζόρνταν Σάιμπερτ, η αθλήτρια της Λέσχης Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης Άννα Καρακόλη και οι παραολυμπιονίκες Αντώνης Τσαπατάκης (Κολύμβηση), Πασχάλης Κουλούμογλου (Άρση Βαρών σε πάγκο) και Γκρέμης Μωυσιάδης (Άρση Βαρών σε πάγκο).

Παράλληλα, γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν σεμινάρια και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια που αφορούν θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επόμενη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στο Περιστέρι. Οι μικροί αθλητές ανυπομονούν για το φεστιβάλ που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Γονείς και παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ θα «ταξιδέψουν» κι εφέτος συνολικά σε δέκα περιοχές σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την επικράτεια, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών.