Ακολούθησε μας:

Πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward»

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» σχεδιάστηκε για να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις , ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

Έμφαση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Οι αναπτυσσόμενες µικροµεσαίες επιχειρήσεις διαδραματίζουν σπουδαιότατο ρόλο στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας μας. Η ανάπτυξη και η αύξηση της παραγωγικότητάς τους δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε μια εποχή που το πρόβλημα της ανεργίας είναι αρκετά οξυμένο. Επιπλέον αποτελούν το κλειδί για την αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης και σημαντικό μοχλό καινοτομίας για την ελληνική αγορά.

Σε συνεργασία με την Endeavor

Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο ΟΠΑΠ συνεργάζεται με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor. Η Endeavor στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο και τις βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους μέσω ενός ασυναγώνιστου δικτύου κορυφαίων επαγγελματιών. Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις με τη βοήθεια της Endeavor έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν γρήγορα, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να συνεισφέρουν στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη.

Τα σημαντικά αποτελέσματα του α’ κύκλου

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έχουν ήδη δημιουργήσει 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας και παράλληλα, μέσω των συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης ενώ, παράλληλα, έχουν αυξήσει το συνολικό τους τζίρο κατά 20%.

Ό,τι χρειάζεται η μικρομεσαία επιχείρηση για να πάει μπροστά

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο , που τις βοηθά να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Οι συγκεκριμένοι άξονες του προγράμματος είναι οι εξής:

Ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση

Ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση

Η ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ δίνει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους με ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να αναπτύξουν πετυχημένα την επιχείρησή τους δημιουργώντας έτσι υπεραξία για την οικονομία και την κοινωνία.

Σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της κάθε εταιρείας, επιλέγεται ο κατάλληλος μέντορας, με τον οποίο και θα συνεργαστεί καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. Παράλληλα, το σύνολο του δικτύου των επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών είναι στη διάθεσή των επιχειρήσεων για μεμονωμένες συναντήσεις με συγκεκριμένο ζητούμενο, ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται ή την εξειδίκευσή τους.

Κλείσιμο

Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα οργανωθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια που καλύπτουν βασικούς τομείς λειτουργίας μιας επιχείρησης, όπως η στρατηγική, η οικονομική και λειτουργική διαχείριση, η διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, οι πωλήσεις και η επικοινωνία. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από έμπειρους συμβούλους και επαγγελματίες της αγοράς, οι οποίοι μοιράζονται την πολύτιμη εμπειρία και τις απόψεις τους και παρουσιάζουν συγκεκριμένα παραδείγματα και καλές πρακτικές της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

Κλείσιμο

Πρόσβαση σε Χρηματοδοτικά Εργαλεία

Πρόσβαση σε Χρηματοδοτικά Εργαλεία

Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε ένα δίκτυο επενδυτών και, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν πιθανές επιλογές χρηματοδότησης και δανεισμού.

Κλείσιμο

Πρόσβαση σε Διεθνείς Αγορές

Πρόσβαση σε Διεθνείς Αγορές

Οι επιχειρηματίες του προγράμματος αποκτούν πρόσβαση σε μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μέσα από την επαφή τους με έμπειρα στελέχη της αγοράς, οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για διεθνή επέκταση, ενημερώνονται για τις αγορές που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να σχεδιάσουν ένα στρατηγικό πλάνο για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς τους.

Κλείσιμο

Δράσεις Δικτύωσης

Δράσεις Δικτύωσης
Ομάδες Εργασίας

Μικρές ομάδες συζήτησης για θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες, ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και γνωριμία με επιχειρηματίες του δικτύου Endeavor από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Γνωριμίες με επενδυτές

Ειδικές εκδηλώσεις για γνωριμία με επενδυτικά σχήματα της χώρας και παρουσίαση των εταιρειών που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση.

Διεθνείς Εκδηλώσεις

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια διεθνή εκδήλωση της επιλογής τους προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντές τους διεθνώς.

Ολοκλήρωση Προγράμματος

H ημέρα αποφοίτησης για τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες σηματοδοτεί το τέλος του προγράμματος αλλά θα είναι και μια ευκαιρία να μοιραστούν οι επιχειρηματίες την εμπειρία τους με άλλους επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς.

Κλείσιμο

  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία αναφορικά με τις αιτήσεις σας στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 3624812 ή να στείλετε e-mail στο opapforward@endeavor.org.