Ακολούθησε μας:
04/10/2018

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ για 4η συνεχή χρονιά

Στο ρυθμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #ΒeActive έζησαν για τέταρτη χρονιά οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, με στόχο την προώθηση του ενεργού τρόπου ζωής.  Περισσότερα από 6.500  παιδιά και γονείς/κηδεμόνες τους από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ απόλαυσαν από τις 24 έως τις 30  Σεπτεμβρίου πολύ παιχνίδι και πλήθος από βιωματικές και αθλητικές δράσεις, που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ.

Η κεντρική εκδήλωση των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, στην αθλητική εγκατάσταση Super Goal, στα Καλύβια Αττικής. Εκεί, περισσότερα από 200 παιδιά συμμετείχαν σε έναν πρωτότυπο αγώνα ποδοσφαίρου μέσα σε φουσκωτές μπάλες, αγωνίστηκαν σε έναν ιδιόμορφο στίβο-μάχης, ενώ μαζί με τους γονείς/συνοδούς τους πήραν μέρος στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού κι έμαθαν τα μυστικά της σωστής διατροφής.

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο ΟΠΑΠ, Σπύρο Φωκά, απένειμαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά μετάλλια.

Δείτε το βίντεο:

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού συμμετείχαν, επίσης, οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Τάσος Μητρόπουλος και Χάρης Κοπιτσής, o πρωταθλητής στίβου Πάνος Τρυβιζάς, ο πρωταθλητής του τριάθλου Γρηγόρης Σουβατζόγλου, η ολυμπιονίκης του ανσάμπλ Εύα Χριστοδούλου και η πανελληνιονίκης του επί κοντώ Αφροδίτη Σκαφίδα.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «Be Active» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης. Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτή την πανευρωπαϊκή εκστρατεία, με ποικίλες δράσεις που έχουν ως στόχο να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για παιδιά και ενήλικες, ώστε να ενεργοποιηθούν στη διάρκεια της εβδομάδας #ΒeActive και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.