Ακολούθησε μας:
09/05/2024

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στηρίζουν 200 ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα

Το πρόγραμμα βρίσκεται για δέκατη συνεχή χρονιά δίπλα σε 25.000 παιδιά

 

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να επενδύει πολύπλευρα στη νεολαία και το μέλλον του αθλητισμού, συνεχίζει για δέκατη χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2014 με ακαδημίες ποδοσφαίρου και το 2019 επεκτάθηκε και σε ακαδημίες μπάσκετ, αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον του αθλητισμού. Βασικός του στόχος είναι να εμφυσήσει στους νεαρούς αθλητές τις βασικές αρχές του αθλητισμού και να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι στο μέλλον.

 

Στο νέο κύκλο του προγράμματος, επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν 200 ακαδημίες, μέσα από μια διεξοδική και πλήρως διαφανή διαδικασία, σε συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Πρόκειται για 120 ποδοσφαιρικές και 80 ακαδημίες μπάσκετ, που αριθμούν συνολικά 25.000 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 6 έως 13 ετών.

 

Τα 200 ερασιτεχνικά σωματεία, που θα υποστηρίζονται από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ για μία τριετία, προέρχονται από 49 νομούς της Ελλάδας. Από αυτά, 46 βρίσκονται στον νομό Αττικής, 17 στον νομό Θεσσαλονίκης και 137 στην υπόλοιπη επικράτεια.

 

Οι πυλώνες λειτουργίας του προγράμματος

 

Ως μέλη των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, τα συμμετέχοντα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου και μπάσκετ απολαμβάνουν τα εξής προνόμια:

 

  • Ασφαλιστική κάλυψη και αποκατάσταση τραυματισμών για τους αθλητές
  • Παροχή αθλητικού υλικού
  • Διαδικτυακά σεμινάρια για τους προπονητές
  • Γνωριμία με διακεκριμένους πρώην αθλητές, οι οποίοι επισκέπτονται τις ακαδημίες και συζητούν με τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς/κηδεμόνες τους
  • Διαδραστικές επισκέψεις στις ακαδημίες από διατροφολόγους και παιδοψυχολόγους της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος, με συμμετοχή και γονέων/κηδεμόνων
  • Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις με αθλητικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο

 

Η διαδικασία επιλογής των ακαδημιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

 

Πριν ξεκινήσει κάθε κύκλος των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, οι ενδιαφερόμενες ακαδημίες υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και αξιολογούνται βάσει συγκεκριμένων ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων. Μεταξύ άλλων, εξετάζονται η ασφάλεια και η υγιεινή των εγκαταστάσεών τους, η ιατρική υποστήριξη, οι κανονισμοί και οι διαδικασίες που ακολουθούν, οι προπονητικές μονάδες τους, η ύπαρξη πρόνοιας για άτομα με αναπηρία, καθώς και το κοινωνικό τους αποτύπωμα.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ έχουν οι ακαδημίες που είναι μέλη της Ομοσπονδίας του αθλήματος τους, έχουν ενεργά τμήματα αθλητών 6-13 ετών, καθώς και ενεργό τμήμα ανδρών ή/και γυναικών που αγωνίζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία.

 

 

Εταιρικό προφίλ

Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.

 

Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.

 

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr