Ακολούθησε μας:

Χρήσιμα tips για να εντάξετε τα φρούτα στη διατροφή των παιδιών

21/10/2021 11:53

Τα φρούτα έχουν απολαυστική γεύση και μας χαρίζουν δροσιά. Τα οφέλη τους όμως, δε σταματούν εκεί- είναι και πολύ θρεπτικά! Γι’ αυτό, λοιπόν, η κατανάλωσή τους είναι καλό να γίνει καθημερινή συνήθεια στα παιδιά. Δεν ξέρετε πώς να το καταφέρετε; Πάρτε ιδέες!

  • Προσθέστε φρούτα στο πρωινό των παιδιών (π.χ. στο γιαούρτι ή στο μπολ με τα δημητριακά).
  • Δώστε τους φρούτα για κολατσιό στο σχολείο, την εκδρομή ή 1 ώρα πριν την προπόνηση. Έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να τα καταναλώσουν αν τους δώσετε πιο “πρακιτκά” φρούτα όπως η μπανάνα.
  • Ετοιμάστε σπιτικά επιδόρπια όπως ζελέ χωρίς ζάχαρη με κομμάτια φρούτων ή smoothies με φρούτα εποχής και γάλα/γιαούρτι/ φυτικό ρόφημα.
  • Δημιουργήστε μαζί με τα παιδιά πολύχρωμες φρουτοσαλάτες. Για να τους εξάψετε το ενδιαφέρον μπορείτε να δώσετε στη φρουτοσαλάτα σας κάποιο σχήμα π.χ. φατσούλες.
  • Αν προσπαθείτε να πείσετε τα παιδιά σας να καταναλώσουν φρούτα, αποφύγετε τη μέθοδο της τιμωρίας (εάν δε φας το φρούτο, δε θα παίξεις) ή της ανταμοιβοής (εάν φας το φρούτο , μετά θα φας σοκολάτα). Συνήθως αυτές οι τακτικές έχουν το αντίστροφο αποτέλεσμα από το επιθυμητό: να αποκτήσουν, δηλαδή, τα παιδιά μια αρνητική στάση απέναντι στα φρούτα.