Ακολούθησε μας:

Φρούτο στο σχολείο: χρήσιμα tips

29/09/2022 12:45

Τα φρούτα είναι μια κατηγορία τροφίμων που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή διατροφή των παιδιών, αφού, μεταξύ άλλων, τους προσφέρουν:

  • ενέργεια (λόγω των φυσικών σακχάρων που περιέχουν)
  • πολύτιμες βιταμίνες
  • φυτικές ίνες
  • νερό, συμβάλλοντας στην ενυδάτωση του οργανισμού

Φυσικά αποτελούν και ιδανική επιλογή για snack στο σχολείο!

Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παρακάτω tips για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να υιοθετήσει αυτήν την υγιεινή διατροφική συνήθεια!

Φροντίστε να υπάρχει ποικιλία και να μη δίνετε κάθε μέρα στο παιδί σας το ίδιο φρούτο. Μ’ αυτόν τον τρόπο το παιδί όχι μόνο δε θα βαρεθεί, αλλά θα επωφεληθεί και από τα μοναδικά θρεπτικά συστατικά των διαφορετικών φρούτων!

Προτιμήστε φρούτα που να μεταφέρονται και να καταναλώνονται εύκολα. Πολλές φορές τα παιδιά αποφεύγουν να καταναλώσουν τα φρούτα που τους δίνετε είτε γιατί έχουν αλλοιωθεί/χτυπηθεί είτε γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να τα ξεφλουδίσουν ή να τα κόψουν σε κομμάτια κλπ. Πρακτικές επιλογές είναι μια μπανάνα, 2 μανταρίνια, ένα μικρό πλαστικό ταπεράκι με βατόμουρα/μύρτιλα/φράουλες κ.ο.κ.

Άλλη μια ιδέα είναι να «κρύψετε» τα φρούτα μέσα σε ένα υγιεινό snack. Για παράδειγμα, μπορείτε να τους ετοιμάσετε ένα γλυκό τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, φυστικοβούτυρο και φέτες μπανάνας.

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι κι αυτά μια επιλογή που έχετε στη διάθεσή σας, καθώς είναι πολύ πιο εύκολα στη μεταφορά σε σχέση με τα περισσότερα φρέσκα φρούτα. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων και επιλέξτε αποξηραμένα φρούτα χωρίς πρόσθετα σάκχαρα. Μια καλή πρόταση, για παράδειγμα, είναι οι μαύρες Κορινθιακές σταφίδες, που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σε συνδυασμό με λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς- ένα υγιεινό και θρεπτικό energy mix!

Για το τέλος αφήσαμε την επιλογή του χυμού. Αν υπάρχει η δυνατότητα, το παιδί μπορεί να πιει στο διάλειμμα ένα φυσικό χυμό φρούτων. Εναλλακτικά, μπορείτε να του δώσετε από το σπίτι ένα συσκευασμένο χυμό χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.