Ακολούθησε μας:

Ισορροπημένο πρωινό και στις διακοπές!

26/07/2021 12:31

Σε ξενοδοχείο, σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, σε εξοχικό, σε σπίτι φίλων… όπου κι αν επιλέξετε να μείνετε φέτος στις διακοπές σας, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να  απολαύσετε οικογενειακώς ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό.

«Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας» λένε πολλοί. Ειδικά στις διακοπές, το πρωινό δεν πρέπει να παραλείπεται, αφού η ρουτίνα σας αλλάζει, το πρόγραμμά σας μπορεί να είναι ακαθόριστο και να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Ένα ισορροπημένο πρωινό, πλούσιο σε ενέργεια και σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με γεμάτες μπαταρίες!

Πάρτε ιδέες!

  • 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης και 1 ποτήρι φυσικό χυμό
  • 2-3 κράκερς ολικής άλεσης με ταχίνι και μέλι
  • 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών μαζί με δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης) και 1 φρούτο εποχής

Και με τους “πειρασμούς” τι γίνεται;

Η αλήθεια είναι πως στις διακοπές είναι εξαιρετικά πιθανό να βρεθείτε μπροστά σε ένα λουκούλειο μπουφέ ενός ξενοδοχείου είτε σε μια βιτρίνα ενός παραδοσιακού φούρνου ή ζαχαροπλαστείου. Είναι λογικό να “ενδώσετε” μια-δυο φορές και να καταναλώσετε κάτι που ίσως δε συνηθίζετε ή δεν έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στην καθημερινότητά σας- ίσως κάτι λιγότερο θρεπτικό ή/και πιο παχυντικό. Σε αυτήν την περίπτωση, απλά προσπαθήστε να κάνετε πιο ισορροπημένες επιλογές στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας ή/και να εντάξετε στο πρόγραμμα της οικογένειας δραστηριότητες όπως κολύμπι, beach volley, ποδήλατο κλπ.

Καλές διακοπές σε όλους!