Ακολούθησε μας:

Η σχολική χρονιά ξεκινά-tips ενυδάτωσης για τα παιδιά!

01/10/2021 12:24

Όπως κάθε χρόνο, ο Σεπτέμβριος αποτελεί ένα μήνα προσαρμογής για όλους μας- ίσως λίγο περισσότερο για τα παιδιά, τα οποία καλούνται να αποχαιρετήσουν την ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών και να κάνουν ένα δυναμικό comeback στη νέα σχολική χρονιά.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να παραμένουν γεμάτα ενέργεια- τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο- έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του σχολείου, μια παράμετρος που χρειάζεται να έχετε υπόψη είναι η ενυδάτωσή τους!

Για να διατηρούνται, λοιπόν, τα παιδιά ενυδατωμένα τις ώρες του σχολείου:

  • υπενθυμίστε στα παιδιά να πίνουν αρκετό νερό στο σχολείο, ιδιαίτερα αν είναι πολύ δραστήρια ή/και η θερμοκρασία είναι υψηλή. Φροντίστε να υπάρχει στην τσάντα τους μια πρακτική συσκευασία νερού π.χ. μπουκαλάκι ή παγούρι.
  • βοηθήστε τα παιδιά να υιοθετήσουν τη συνήθεια του φρούτου ως σνακ στο σχολείο. Γνωρίζουμε πως αυτό σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολο- και σε πρακτικό επίπεδο- γι’ αυτό θα προτείναμε να βάλετε στην τσάντα τους κάποιο φρούτο που είναι εύκολο τόσο στη μεταφορά όσο και στην κατανάλωση π.χ. μπανάνα, μανταρίνια κλπ.
  • σαν εναλλακτική για το φρούτο, θα μπορούσατε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να πιουν ένα ποτήρι φυσικό χυμό σε κάποιο διάλειμμα. Αν αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στο σχολείο, μπορείτε να τους δώσετε από το σπίτι έναν μικρό συσκευασμένο χυμό (ιδανικά χωρίς πρόσθετα σάκχαρα).
  • για λίγη ακόμα extra ενυδάτωση, προσθέστε φρέσκα λαχανικά στο σπιτικό κολατσιό που θα προσφέρετε στα παιδιά π.χ. φύλλα μαρουλιού ή τριμμένο καρότο σε μια τορτίγια ολικής με κοτόπουλο/γαλοπούλα.