Ακολούθησε μας:

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & A. Κυριακού», απευθύνεται σε εφήβους 11-18 ετών και παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν το φάσμα των αναγκών της ηλικίας αυτής. Οι βασικές ανάγκες που καλύπτει αφορούν σε θέματα ανάπτυξης, ενδοκρινολογικά, παχυσαρκία, διαταραχές πρόσληψης τροφής, γυναικολογικά, ψυχοκοινωνικά, μαθησιακές δυσκολίες, σχολική φοβία, οικογενειακή δυσλειτουργία, αντισύλληψη-σεξουαλική αγωγή, επαγγελματικός προσανατολισμός, εμβολιασμοί κ.α.

Από τον Φεβρουάριο του 2013, η Μ.Ε.Υ. λειτουργεί και ως Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Υπουργείου Υγείας.

Η M.E.Y. αποτελεί δομή-πρότυπο για την οργάνωση υπηρεσιών υγείας που αφορούν την εφηβική ηλικία. Στα πολυάριθμα ειδικά τμήματα της Μ.Ε.Υ. συμμετέχουν επιστήμονες με σημαντική γνώση και εμπειρία σε θέματα Εφηβικής Ιατρικής.

H Nutrimed είναι επιστημονική εταιρία που δραστηριοποιείται από το 1996 στον τομέα της διατροφολογίας και διαιτολογίας και ασχολείται με την ενημέρωση και προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής.

Στο πλαίσιο της εταιρικής υποστήριξης, οι βασικοί άξονες δραστηριότητας της Nutrimed περιλαμβάνουν:

  • Την επιστημονική επιμέλεια εταιρικών δράσεων με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την ισορροπημένη διατροφή
  • Την επιστημονική υποστήριξη και την ανάδειξη των ιδιοτήτων των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων, καθώς και τον σχεδιασμό νέων προϊόντων
  • Τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με επιστήμονες υγείας (διαιτολόγους, ιατρούς) με στόχο την ενημέρωση τους για τη διατροφική αξία προϊόντων
  • Τη διαιτητική συμβουλευτική: υπηρεσίες διατροφικής αξιολόγησης, εκπαίδευσης ή/και υποστήριξης σε εργαζομένους εταιριών

Ο Κώστας Τσάνας είναι ο επικεφαλής της προπονητικής ομάδας του προγράμματος στο άθλημα του ποδοσφαίρου και παράλληλα Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει 15χρονη θητεία ως ποδοσφαιριστής σε ομάδες Α και Β Εθνικής και τα τελευταία 20 χρόνια είναι προπονητής. Διατέλεσε μεταξύ άλλων τεχνικός της Εθνικής Νέων, βοηθός προπονητή αλλά και υπηρεσιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών και Υπεύθυνος Grassroots της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Μιχάλης Κυρίτσης είναι ο επικεφαλής της προπονητικής ομάδας του προγράμματος στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης και παράλληλα Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας. Υπήρξε επί 14 χρόνια καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ενώ από το 1977 μέχρι και σήμερα είναι προπονητής. Στην μεγάλη καριέρα του έχει αναλάβει πολλές ομάδες εντός και εκτός Ελλάδας, μεταξύ άλλων τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον Άρη, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και την Εθνική Πανεπιστημιακή Ομάδα ενώ έχει επίσης διατελέσει Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ αλλά και του ΠΑΟΚ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) είναι ο θεσμικός φορέας του αθλήματος στη χώρα, με αρμοδιότητες την διεξαγωγή όλων των διοργανώσεων Εθνικών κατηγοριών και την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα.

Με δίκτυο προπονητών σε όλη την Ελλάδα, έχει οργανώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης των αθλητών από την παιδική ηλικία προκειμένου να δημιουργείται η «δεξαμενή» αυτών που στα επόμενα χρόνια θα στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες και θα εξαπλώνουν τη λαοφιλία του αθλήματος.

Ο χαρακτηρισμός του μπάσκετ ως «εθνικού μας σπορ», μαρτυρά την αποδοτικότητα αυτής της προσπάθειας, που ουδέποτε μείωσε την έντασή της ακόμα και με τις συνεχόμενες επιτυχίες σε βάθος χρόνων και σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες.

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) είναι η μόνη και αποκλειστική αρχή για την οργάνωση, διοίκηση, λειτουργία και διαχείριση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και την εκπροσώπηση του στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Είναι νομικό πρόσωπο που διέπεται από τους κανόνες της Ελληνικής έννομης τάξης και λειτουργεί με βάση το καταστατικό της και τους κανόνες και τις οδηγίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), των οποίων είναι και μέλος.

Η διάρκεια της είναι απεριόριστη, η έδρα της είναι στην Αθήνα και διοργανώνει τα πρωταθλήματα του ομοσπονδιακού ποδοσφαίρου σε όλες της μορφές του σε εθνικό επίπεδο.