Ακολούθησε μας:

5 τρόποι για να γίνουν οι γονείς καλό διατροφικό παράδειγμα για τα παιδιά

08/02/2021 16:11

Θέλετε τα παιδιά σας να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες; Ξεκινήστε δίνοντας εσείς οι ίδιοι το καλό παράδειγμα!

  1. Πηγαίνετε στην αγορά μαζί με τα παιδιά και συνδυάστε τα ψώνια με την εκπαίδευση! Ψωνίστε μαζί τους τρόφιμα από διαφορετικές ομάδες όπως όσπρια, λαχανικά, ψάρια και εξηγήστε τους πώς να κάνουν υγιεινές επιλογές.
  2. Φάτε πρωινό όλοι μαζί. Έτσι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία της κατανάλωσης ενός ισορροπημένου πρωινού και να υιοθετήσουν τη συνήθεια σε καθημερινή βάση.
  3. Καταναλώστε σαλάτες, λαχανικά και ωμά φρούτα μπροστά στα παιδιά και δείξτε τους πως το απολαμβάνετε. Με την ευκαιρία, μπορείτε να πείτε στα παιδιά ότι εκτός από γεύση, μας προσφέρουν πολύτιμα συστατικά όπως οι βιταμίνες.
  4. Φτιάξτε μαζί θρεπτικά γλυκά και snacks (π.χ. σπιτικά πατατάκια στον φούρνο) με αγνά υλικά. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να περάσετε χρόνο με τα παιδιά και παράλληλα να τους μάθετε πως πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο συστατικά όπως η ζάχαρη, το αλάτι και τα λιπαρά.
  5. Ανταμείψτε τα παιδιά με την προσοχή και την αγάπη σας και όχι με γλυκά ή junk food. H συμπεριφορά αυτή συνήθως μας γυρίζει boomerang- κάνει, δηλαδή, τα παιδιά να επιθυμούν τα συγκεκριμένα τρόφιμα ακόμα περισσότερο!