Ακολούθησε μας:

Ψώνια στο super market μαζί με τα παιδιά: χρήσιμα tips!

16/02/2021 11:49

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι για τα παιδιά το super market είναι ένα μέρος συναρπαστικό! Κι αυτό γιατί τους δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο των προϊόντων! Μήπως είναι ευκαιρία, λοιπόν, να συνδυάσετε τα ψώνια σας με τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών;

  • Πριν πάτε για ψώνια, ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν με τη λίστα του super market. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τους ζητήσετε να ρίξουν μια ματιά στα ντουλάπια ή στο ψυγείο και να σας πουν ποια είδη τροφίμων λείπουν. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε θρεπτικά τρόφιμα όπως φρούτα και λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, ψάρια κλπ.
  • Αποφύγετε να πάτε στο super market πεινασμένοι, καθώς σε αυτή την περίπτωση είναι πιο πιθανό να κάνετε ανθυγιεινές επιλογές π.χ. snacks πλούσια σε ζάχαρη/λιπαρά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να πάτε μετά το δεκατιανό ή το μεσημεριανό σας γεύμα.
  • Διαλέξτε φρούτα και λαχανικά μαζί με τα παιδιά παίζοντας! Μπορείτε, για παράδειγμα, να τους πείτε να επιλέξουν φρούτα και λαχανικά από 5 διαφορετικά χρώματα.
  • Αν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα, μπορείτε να τους μάθετε να κοιτάζουν τις ετικέτες τροφίμων στην πίσω μεριά των συσκευασιών. Κι επειδή τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια, μπορείτε π.χ. να τους ζητήσετε να βρουν ποια δημητριακά έχουν τουλάχιστον 6 γραμμάρια φυτικών ινών στα 100γρ. Έτσι, τα παιδιά θα κατανοήσουν ότι οι φυτικές ίνες είναι ένα πολύτιμο συστατικό της διατροφής μας.